neděle 12. května 2013

Pampeliškový med



Vyrazili jsme s přítelem po dlouhé době na kole, celou zimu jsem se na to těšila a cestou jsme viděli tolik pampelišek, že mi to nedalo, abych nám zase jednou neudělala pampeliškový med. Je fakt dobrý, hned byl vyzkoušený v meduňkovém čaji z mé vlastní balkonové zahrádky. Mimochodem, ta se krásně rozrůstá, zase někdy vyfotím.

Na internetu jsem si našla recept na med a začala kuchtit, tedy nejdřív jsem musela pochytat spoustu mravenců a ostatních brouků, kteří z pampelišek vylézali.

Květy jsem tedy nepočítala, hodně receptů má uvedeno 300 - 400 květů, ale našla jsem i jeden se 400 g květů a to jsem měla, tedy trošku víc, ale to tak nevadilo.

















A takhle modré nebe u nás bylo, sice chvílemi, ale aspoň něco, poslední dobou tady stále prší, jen dnes zatím neprší a bylo i celkem hezky na další projížďku na kole.



3 komentáře:

  1. Tiez uz mam spraveny a urcite ho vyskusam dat aj do vianocnych pernikov...Nellie

    OdpovědětVymazat
  2. Umíš inspirovat :). Pokud nebude o víkendu pršet, vytáhnu ty svoje kluky do přírody, já se s miminem uvelebím na louce a budem sbírat. :) Za mého dětsví jsme měli vždycky tento med doma a jak nám chutnal!

    OdpovědětVymazat
  3. Já to mám venku taky moc ráda, výlety, procházky, sbírání hub, pampelišek atd. Med už jsem skoro všechen rozdala, ale ještě zbyde i pro mě :-)

    OdpovědětVymazat