pondělí 22. července 2013

Paříž byla nádherná



Hlásím návrat z Paříže, bylo to krásné, luxusní, nádherné, únavné, vyčerpávající a hlavně krátké. Čtyři dny jsou prostě strašně málo. Určitě se tam jednou vrátím.

Jely jsme s CK Neckermann, ale po okružní jízdě s delegátkou a po návštěvě Montparnassu s delegátkou, jsme se zkrátka rozhodly procházet se samy. Ne že by byla delegátka špatná, ale chtěly jsme prostě po svém. Fotit kde chceme, jak chceme, ležet nebo sedět, kde chceme a jak dlouho chceme a tak. Takže jsme strávili několik hodin pod Eiffelovkou atd.

Navštívili jsme samozřejmě Eiffelovku (pěšky do druhého patra bez fronty), Montparnasse, Trocadéro, Champs de Mars, Invalidovnu, ostrov Cité a Saint Louis, Notre Dame, kavárnu Angelinu a ochutnali výborný dortík Mont Blanc a horkou čokoládu se šlehačkou a makronky  , Louvre, různé zahrady, parky, place de Concorde, Champs Elyseé, Vítězný oblouk, Le Marais, náměstí Vosges, nejznámější mosty, tunel Alma (smutné místo), Grande arche, spali jsme v luxusním krásném hotelu Renaissance na La Défense.

Metro a procházky jsme zvládly s dcerou na jedničku, žádné bloudění, jen jednou krátké zaváhání, když jsme hledaly Notre Dame a stály jsme kousek za ním.:-)))

Všude hrozné fronty, takže jsme uvítaly zapadlé uličky bez turistů. 

Utratily jsme hroznou spoustu peněz, ale co naděláme, ceny v Paříži jsou dost vysoké. Ale stálo to za to.

Fotek mám spoustu ve foťácích a v telefonech, ale vrátily jsme se včera o půlnoci, takže fotky teprve budou průběžně. Ještě jsem nestihla ani vybalit kufr. :-)

A ten návrat hned dnes do práce, o tom snad nemusím ani psát, to zná každý a je to hrozné.

3 komentáře:

  1. Tak ako citam vylet za to stal, som rada, ze sa pacilo...Nellie

    OdpovědětVymazat
  2. Jen tiše závidím, výlet do Paříže je můj tajný sen. Nikdy se mnou nikdo nechtěl jet, prej takovou dálku a za tolik peněz! Tak jsem si musela pockat, až mi doroste podobně zaměřené dítě (syn), takže snad napřesrok taky vyrazíme. Pa, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, není to taková dálka, my tedy letěly a s cestovkou, ale zvládly bychom to i samy holky. Letenky se dají sehnat docela levně a ubytování též, syn určitě umí brouzdat po internetu a našel by to nejlevnější, jde vlastně jen o spaní. Jinak to bylo opravdu krásné, chci jet za rok znovu, ale bez cestovky. Vezmete mě se synem sebou? Fakt bych jela. :-)

      Vymazat