sobota 17. srpna 2013

Super dovolená :-))



Na minulý týden jsem se vážně těšila, čekala mě dovolená. Nebylo v plánu nic určitého, kromě prodlouženého víkendu s přítelem, ale přesto .......

No ale všechny plány na nic. V sobotu a v nedělí v minulém týdnu jsme jezdili na kole. v neděli mě bolelo v krku, tak jsem si myslela, že to vypohybuju a dala jsem si i nanuka jako léčbu, jenže  nepomohlo a v pondělí jsem skončila u lékaře a hned antibiotika na angínu. No jo no, co se dá dělat, rok a půl  jsem nebyla nemocná a teď zrovna to muselo udeřit. Dcera mě obskakovala, já strávila týden v posteli, protože jsem byla hrozně unavená.

Tak jsem aspoň četla a háčkovala, tedy první dny jsem spíš čekala, kdy umřu :-)))

Nakonec jsem vytvořila několik dívčích pouzder na telefon. Také jsem došila krásnou husičku, ale ta hned putovala dál, ani jsem jí nestačila vyfotit, tak snad další husičku vyfotím.

P.S. Dnes už je mi dobře, tak řádím, peru deky, povlečení, uklízím a tak. Jít ven, na to se ještě necítím, nemůžu na sluníčko. :-)










pátek 2. srpna 2013

I love Paris - Paříž III.



Nikdy ale opravdu nikdy, jsem si říkala, nevyslovím tuto větu. Copak se někdo může zamilovat do města? Do Paříže? To je jako kdyby se někdo chtěl zamilovat třeba do Prahy. Přitom já Prahu nemám moc ráda.

No ale stalo se, nemůžu spát, nemůžu jíst, nemůžu číst, nemůžu pracovat a pořád myslím na to, jak moc chci zpátky do Paříže. :-)) Myslím na to, co jsem nestihla zkouknout, kde všude jsem nebyla. Vzpomínám na pohodičku v kavárničkách, restauracích, na dortík Mont Blanc a studenou hustou hutnou čokoládu.

Opravdu jsem nejdřív měla noční můru z toho, jak to zvládneme. Na internetu jsem četla, jak se nedomluvíme anglicky? Jak budeme bloudit v metru a po Paříži a my nic. Spíš jsme si jen tak bloumaly než bloudily. :-)

Nakonec jsem znala stanice metra tou naší častou cestou skoro nazpaměť. A prý že není ani rozumět názvy stanic, že prý zní stejně. V žádném případě, rozumět je dobře a pokud v metru náhodou stanice neříkají, tak si je musíte sledovat na mapce, což není žádný problém. Navíc samotné dvě ženské v takovém velkoměstě ??  :-)

První naše cesta vedla na Montparnasse, to ještě s delegátkou. Vyjeli jsme výtahem do 56. patra. Hrozná výška, ale výtah jel přesně 38 sekund. Byly tam stopky.



Rozhlédly jsme se po okolí, poznaly všechny památky a čekaly na 22 hodinu, kdy začala Eiffelovka blikat. Bylo to moc hezké, na střeše věžáku se ozvalo ÓÓÓÓ, Jééééé atd. bylo to fakt hezké. S focením to bylo horší, neboť jsem zjistila, že za šera a potmě fotit neumím. :-)))







Potom jsme pokračovaly do hotelu Renaissance na La Defense.











La Defense je obchodní čtvrť v Paříži, spousta administrativních vysokých budov. Pracuje v nich spousta zaměstnanců, což jsme poznali. Ráno jsme z okna pozorovaly davy lidí směřujících od metra k budovám a večer zpátky.





Hlavní dominantou je Grand Arche. Na schodek pod obloukem posedávají lidé a pozorují cvrkot a okolí. Je z něj vidět až k Arc de Triumphe.








Tak pro dnešek to bude zase vše, pokračování příště ..... Eiffelovka